Chen Style Tai Chi Centre.

English / Spanish / Greek / Portugal / Chinese / Italy / French

Τι είναι το Τάι Τσι ?

Το Τάι Τσι είναι μια σείρα (ακολουθία) δυναμικών κινήσεων οι οποίες συνδυάζουν τις μαλακές και τις σκληρές με τις γρήγορες και αργές κινήσεις με ένα ισορροπημένο και φυσικό τρόπο, ο οποίος πηγάζει από τις φιλοσοφικές αρχές των Ταοιστών και τη θεωρία του γιν και γιανκ από το “ yijing ” (Βιβλίο των Αλλαγών). Μέσα στο πλαίσιο εξάσκησης του Τάι Τσι περιλαμβάνονται σπειροειδείς και ελικοειδείς κινήσεις, καθώς και μια μοναδική σειρά ενεργειακών κινήσεων (silk reeling), αλμάτων, πηδημάτων και εκρηκτικών εκπομπών ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης το σώμα παραμένει χαλαρό, με τη συναίσθηση, αναπνοή και δράση του ασκούμενου να είναι στενά συνδεδεμένα. Αυτά τα μοναδικά στοιχεία προάγουν πολλά πλεονεκτήματα στην υγεία, τη φόρμα και την απώλεια βάρους, και είναι μόνο μερικά από τα οφέλη, που γι αυτό τόσοι πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης εξασκούνται τακτικά στο Τσέν style Τάι Τσι.

Το Τσέν style Τάι Τσι απο την αρχή της δημιουργίας του μέχρι και σήμερα παραμένει πιστό στο αρχικό του νόημα, με επικεφαλή τον Grandmaster Τσέν Ζινγκλέι, της οικογένειας Τσέν, έναν από τους υψηλότερου επιπέδου δασκάλους με διεθνή καταξίωση.

Τι είναι το Τσέν style Τάι Τσι ?

Το Τσέν style Τάι Τσι ( Taijiquan ) δημιουργήθηκε στο χωριό Chenjiagou , στην κομητεία της Wenxian , της επαρχίας Henan στην Κίνα κατά τα τέλη της δυναστείας Μινγκ, σχεδόν 400 χρόνια πριν από την 9 η γενιά της οικογένειας Τσέν, τον στρατηγό Τσέν Γουανγκτίν ( Chen Wangtin ). Έχοντας ακολουθήσει μια παρασημοφορεμένη στρατιωτική καριέρα ο στρατήγος Τσέν Γουανκτίν αποσύρθηκε στο Chenjiagou όπου άρχισε να δημιουργεί μια εσωτερική πολεμική τέχνη ενσωματώνωντας τη σοφία της αρχαίας Ταοιστικής φιλοσοφίας του Γιν και Γιανκ, με εξειδικευμένες τεχνικές αναπνοής και μια βαθιά εδραιωμένη κατανόηση της εσωτερικής ενέργειας των μεσηβρινών (jingluo) του σώματος που χρησιμοποιούνται στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική.

Η δύναμη της τέχνης ήταν τόσο ουσιαστική, που μαθαίνονταν από δάσκαλο σε μαθητή κάτω από μεγάλη μυστικότητα και παρέμεινε κρυμένη για σχεδόν 300 ολόκληρα χρόνια στο χωριό. Πριν από 120 χρόνια περίπου, κατά τη διάρκεια της 14 ης γενιά της οικογένειας Τσέν, ο Grandmaster Τσέν Τσανγκτσίν έμαθε την τέχνη σε έναν από τους υπηρέτες της οικογένειας, τον Γιανγκ Λουτσάν, τον μετέπειτα ιδρυτή του Γιανγκ style Τάι Τσι. Ο Γιανγκ Λουτσάν ήταν ο πρώτος που πήρε την τέχνη μακριά από το χωριό και γρήγορα η φήμη του διαδώθηκε σε ολόκληρη την Κίνα ως ενός ανίκητου kungfu master που χρησιμοποιούσε αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τέχνη.

Κατά τη διάρκεια της εκλαίκευσης και διάδοσης του Γιανγκ style , το Τσέν style παρέμεινε στο Chenjiagou , με τα μέλη του χωριού αφοσιωμένα στην πρόοδο όλων των στοιχείων της παράδοσης τους, όπως είχαν κάνει και οι προγονοί τους για περίπου 400 ολόκληρα χρόνια.

Το Τσέν style Τάι Τσι έχει κάνει την εμφάνιση του στην παγκόσμια σκηνή τα τελευταία χρόνια και όλο και πιο γρήγορα γίνεται το πιο διαδεδομένο είδος Τάι Τσι στον κόσμο. Σήμερα παλιοί και νέοι ασκούμενοι του Τάι Τσι αρχίζουν να εκτιμούν το γιατί οι γενιές της οικογένειας Τσέν ήταν αποφασισμένες να διατηρήσουν την ιερή τους τέχνη στην καθαρότερη της μορφή, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να βιώσει τα μέγιστα οφέλη κάτω από την καθοδήγησή τους.

Τάι Τσι και Υγεία

Οι ασκήσεις του Τάι Τσι ρυθμίζουν και συντονίζουν όλα τα συστήματα μέσα στο ανθρώπινο σώμα, βελτιώνοντας την χώνεψη, την αναπνοή και την κυκλοφορία. Επειδή οι ασκήσεις αυτές εκτελούνται με χαλαρό τρόπο βοηθούν και στη μείωση των διαφόρων διαταραχών που συσχετίζονται με το άγχος. Η φύση των κινήσεων του Τάι Τσι έχουν χαμηλή επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Αποτέλεσμα? Βελτιώνεται η κάτασταση των κοκάλων, των αρθρώσεων και των μυών χωρίς να προκαλείται καταπόνεση, ενώ παράλληλα ενθαρρύνονται η ισορροπία, η συγκέντρωση, η ευκαμψία και ο συντονισμός με αποτέλεσμα να συμβάλουν θετικά στην υγεία και ζωτικότητα του ατόμου.

Το Τάι Τσι είναι αναγνωρισμένο από την Κινεζική κυβέρνηση και από πολλούς οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο ως μια μορφή άσκησης η οποία προσφέρει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα γενικότερα στην υγεία.

Tai Chi Push Hands

Push-hands is a practice method of traditional Tai Chi martial arts. Two students with their arms in contact practice twining and sticking actions to develop the sense of touch, awareness and balance within the body. This is the training method where Tai Chi movements connect with martial arts applications, and develops the understanding of how small forces can defeat strong physical power.

Ποιος μπορεί να εξασκηθεί στο Τάι Τσι?

Το Τάι Τσι είναι κατάλληλο για ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης. Οι κινήσεις μπορούν να εκτελεστούν αργά και απαλά για καλύτερη υγεία και χαλάρωση, ή πιο γρήγορα και δυναμικά για καλύτερη εκγύμναση και εξάσκηση αυτοάμυνας.

Introduction to Chen Style Tai Chi Centre

Το Chen style Tai Chi Centre έχει την έδρα του στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Το κέντρο διδάσκει και προωθεί τις αρχές και τη φιλοσοφία του αυθεντικού Τσέν style Τάι Τσι. Σκοπός του Κέντρου είναι να ενθαρρύνει την κατανόηση όλων των πολύτιμων στοιχείων του Τάι Τσι που είναι διαθέσιμα για όλους τους μαθητές και μελετητές σε κάθε σημείο της Αγγλίας και της Ευρώπης.

Το Κέντρο διαθέτει τρεις δασκάλους πλήρης απασχόλησης που θεωρούνται από πολλούς ως οι καλύτεροι σε όλη την Αγγλία, καθώς επίσης και δύο εκπαιδευτές μερικής απασχόλησης.

Το Chen style Tai Chi Centre διαθέτει τακτικές τάξεις στο Manchester και στο North West Region διδάσκωντας όλη τη γκάμα ασκήσεων του αυθεντικού Τσέν style Τάι Τσι, συμπεριλαμβανομένων μια σειρά θεμελιωδών ασκήσεων Τάι Τσι, τεχνικές αναπνοής Τσιγκουνγκ, ασκήσεις Silk Reeling , Φόρμες χεριών (11 short form , 18 short form , 83 form , Laojia και Cannon Fist ), Όπλα (ίσιο σπαθί, κυρτό σπαθί, κοντάρι, βεντάλια, πελέκι-δόρυ και δόρυ), Push Hands και εφαρμογές για μαθητές όλων των επιπέδων.

Για μαθητές που διατίθενται να φτάσουν σε ανώτερα επίπεδα, το Κέντρο προσφέρει ειδική διδασκαλία για είσοδο σε διαγωνισμούς και εντατικά προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων με επίσημα πιστοποιητικά αναγνώρησής τους από το Chen style Tai Chi Centre .

Ολοκληρώνοντας την εκτεταμένη εκπαίδευση που προσφέρεται, το Κέντρο συστηματικά διοργανώνει σεμινάρια σε όλο τον κόσμο, κανονίζει ετήσια ταξίδια μαθητών σε Ευρώπη και Κίνα, και παράγει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών DVD , Video και βιβλίων.

Εκτός των τακτικών τάξεων για ενήλικους, το Κέντρο διαθέτει και τάξεις για παιδιά (ηλικίας 5 και άνω). Επίσης μπορεί να προσφέρει ειδικά κανονισμένες τάξεις μόνο για γυναίκες ή για άνδρες, εαν αυτό ζητηθεί. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το Chen style Tai Chi Centre στο τηλ. 0161 2737138 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του στο www .taichicentre .com

Master Liming Yue

Ο Master Liming Yue αρχικά ξεκίνησε με τη μελέτη της πολεμικής τέχνης των Shaolin όταν ήταν μικρό παιδί ακόμα, το 1972 στην Κίνα. Έντεκα χρόνια αργότερα, εντυπωσιασμένος από την επιδεξιότητα ενός νεαρού μαθητή από το ξακουστό χωριό Chenjiagou ξεκίνησε το ταξίδι του στην κατανόηση των εσωτερικών πολεμικών τεχνών μελετώντας ορθόδοξο Τσέν style Τάι Τσι κάτω απο την καθοδήγηση της 11 ης γενιάς δασκάλων της οικογένειας Τσέν.

Έχοντας μάθει από τους πιο επιδέξιους και έμπειρους δασκάλους Τάι Τσι στην Κίνα και έχοντας σε μεγάλο βαθμό μελετήσει εσωτερικό Τσιγκουνγκ με δασκάλους από το μοναστήρι στο βουνό Nanyue , ο Master Yue πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο και ίδρυσε το Chen style Tai Chi Centre το 1995.

Από το 1982, ο Master Liming Yue έχει βοηθήσει πολλούς μαθητές του να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι. Τώρα αφιερώνει το χρόνο του διδάσκωντας σε σεμινάρια, εκπαιδεύοντας δασκάλους σε όλη την Ευρώπη και παράγωντας εκπαιδευτικά βιβλία, DVD και Videos . Μέσα από τη διδασκαλία του ο Master Yue έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας βαθύτερης κατανόησης για τις αρχές και τη φιλοσοφία του Τάι Τσι, οι οποίες είναι διαθέσιμες και πολύτιμες σε όλους τους μαθητές και τους μελετητές.

Ο Master Liming Yue κατέχει 7 ο Duan Wei , επίσημα απονεμιμένο από τον Εθνικό Σύνδεσμο Πολεμικών Τεχνών της Κινεζικής κυβέρνησης.

Εκτός από τη δουλειά του για το Κέντρο, ο Master Liming Yue διδάσκει την τέχνη του Τάι Τσι σε ιδρύματα ηλικιωμένων, στον Συνδέσμο Εργατών Εκπαίδευσης, σε πολλές ιδιωτικές εταιρίες και μέχρι πρόσφατα ως λέκτορας μερικής απασχόλησης στο πανεπιστήμιο του Σαλφορντ.


Valid XHTML 1.0! Valid CSS!

Copyright © 1995-2019, Liming Yue, Tai Chi Centre Ltd. All Rights Reserved. Company number: 10202424; VAT register number: 296 7586 30